Les dones d’esquerra s’uneixen en contra de les retallades


Preocupades per com les retallades agreugen encara més la situació desigual en què viu la dona, les dones d’esquerra de Menorca s’han reunit per avaluar i analitzar quina incidència poden tenir les mesures que estan prenent els governants sobre una condició, la femenina, sempre pendent de millorar. Roser Perelló, d’Equo, Jaqueline Moreno, d’UGT, Águeda Tur, de Dones d’Esquerra Illes Balears, Ana de la Cruz, de l’Associació de Dones Progressistes de Menorca i Maria Membrive, del Grup de Dones del PSOE, van parlar ahir, a la seu d’aquesta última entitat, de la importància de lluitar conjuntament per tal què la força sigui major i ho anunciaren amb una data aclaridora, “la dona segueix cobrant un 33 per cent menys pel mateix treball que l’home”.
S’han reunit amb l’Ajuntament de Maó, institució que els ha garantit que mantindran els serveis d’igualtat sense minvar-los en cap cas. Tot i així el grup assegura que estarà pendent “vigilant perquè realment no hi hagi cap tipus de retall”. Però si bé tenen certes garanties per part de la institució més local, la suma de retallades per part de l’Estat, el Govern autonòmic i el Consell suposa xifres massa altes.
Van posar exemples com el de Castella la Manxa, on s’han cancel·lat convenis de cases d’acollida i minvat els pressuposts a la meitat dels centres d’atenció; o Madrid, on el servei d’ajuda a dones maltractades es farà amb persones voluntàries sobre les quals no se té cap garantia de formació específica. A nivell autonòmic, l’anulació del conveni amb les clíniques privades pels avortaments es presenta com un dels problemes des del moment que la dona hagi de pagar pel servei. També les retallades afecten a les persones que cuiden gent depenent.
Acomiadaments
A nivell insular la davallada dels pressupostos suposa la desaparició de professionals que assessoraven a víctimes de maltractament, ho hauran d’assumir treballadors de la institució que no tenen formació específica sobre temes tant sensibles.
Jaqueline Moreno, d’UGT, va voler incidir en la importància de les retallades per com afecten a l’educació, “és necessari oferir una bona educació perquè els futurs ciutadans tenguin clar el concepte d’igualtat”, a més va recordar que al sector hi treballen moltes més dones que homes i que les retallades afecten a múltiples nivells com a la plantilla, els salaris o els horaris a més de l’eliminació d’ajudes extraescolars. Apunten també que seria necessari dotar d’ajudes a l’educació de cero a tres anys.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CALENDARIO LABORAL CONSTRUCCIÓN PARA 2016.

CALENDARIO DE FIESTAS DE LA C.A.I.B. PARA EL AÑO 2015.

Datos paro por municipios de Menorca

LAS HORAS EXTRAS (III) EL SEXTO DÍA.

Publicación del Convenio colectivo del sector del Metal de las Illes Balears.

Calendario laboral 2016 Menorca.