Presentación de la manifestación de este domingo 18 de Marzo


En el día de hoy los representantes sindicales de la isla han realizado una rueda de prensa para presentar la manifestación de este domingo 18 de marzo, la cual saldra desde la Esplanada de Maó y finalizara en la Plaza Miranda.

Comentar que en dicha rueda de prensa hemos contado con los sindicatos de UGT-CC.OO-STE-i - CSIF-UFP. En la misma se a presentado un manifiesto de los sindicatos convocantes, el cual lo teneis plasmado acontinuación.

Els sindicats (CC.OO.; U.G.T. etc) de Menorca, volem denunciar, una vegada més, que les mesures impulsades per la Unió Europea, i els Governs d’Espanya, les IIles Balears, Consell Insular i la majoria d’Ajuntaments de Menorca, van exclusivament adreçades a desmuntar el model social amb l’objectiu de canviar l’Estat del Benestar per un Estat de Beneficència.
Els serveis públics no són causants de la crisi ni tampoc del deute públic de les nostres Illes, a Menorca la inversió en l’Estat de Benestar està molt per davall del que seria just i possible, de fet a Espanya en el 2010 la despesa pública estea 5’3 punts per sota de la mitjana dels 27 països de la UE en relació al PIB.. Són els Palma –Arena; el sobre cost en la construcció del “Metro” de Palma; la factura de les Autopistes a Eïvissa; o les infraestructures com el dic i l’Aeroport les que mos tenen hipotecats, mentre les escoles tenen que estar amb classes prefabricades, s’acomiaden mestres interints o els alumnes, docents i resta de personal pateixen temperatures gèlides per manca de calefacció, també hem vist que durant molt de temps no es va pagar el bitllet d’avió als malalts de Menorca que s’han de desplaçar a Mallorca, s’acomiadan treballadors de l’IBsalut, i es redueix el personal sanitari així com la despesa de material necessari per realitzar les seves funcions;  es retallen serveis socials, d’orientació laboral, serveis als immigrants, o es suprimeixen totalment en altres casos, també la cultura, la llengüa o l’esport sofreixen retalls. I mentre açò passa, s’anuncien noves despeses per ampliar carreteres  a la vegada que se’ns nega el dret a la mobilitat interna suprimint part del transport públic i  es segueix ofegant Menorca i la seva economia amb el transport aeri.
Se’ns diu que no hi ha doblers al calaix, però per altra banda el Govern del PP va renunciar a instaurar l’impost de patrimoni, o el que és el mateix a 23 milions d’euros i l’associació de Inspectors d’Hisenda, denuncia que el frau fiscal a les Illes és d’uns 5.000 milions d’euros.
Per tant és mentida que el deute públic sigui el causant de la crisi, que no hi ha més opció que retallar, que hi hagi un excés de despesa pública o que sobrin empleats públics, sencillament és una opció ideològica i política, els regidors, batles, consellers, diputats, ministres i presidents que amb el seu vot aproven les retallades governen en nom del poble contra els interessos del poble.
Ens diuen que aquestes polítiques, tenen com objectiu guanyar la confiança dels mercats perquè els Estats, poguessin financiar-se amb tipus d’interés baixos i reduïr els nivells de dèficit i deute públic a curt termini, però han resultat un complet fracàs, tant que esteim davant una nova recessió. Tothom reconeix que els objectius de reducció dels dèficits públics, tampoc poden complir-se malgrat els brutals retalls pressupostaris, o precisament per ells.
Els retalls pressupostaris en totes les administracions públiques, a més d’imposar importants reduccions salarials als empleats públics, la congelació de les pensions i l’enfonsament de les inversions públiques, està produint la pèrdula de decenes de llocs de feina. Especialment greu mos semble el deteriorament dels serveis públics fonamentals, en particular l’ensenyament, la sanitat i els serveis socials; deteriorament de les condicions laborals de quí fa feina en ells i de la qualitat del servei que es dóna a la ciutadania.
L’Aplicació a Menorca de les polítiques d’austeritat i retalls socials ha tingut efectes devastadors en l’activitat econòmica i l’ocupació, tenim les xifres d’atur, cada cop més elevades, 7521 aturats ens va deixar febrer, 775 més que fa un any, creixent el nombre d’aturats que no reben cap tipus de prestació i les families amb tots els seus membres en atur.
El sindicalisme ha presentat alternatives sòlides a polítiques tan injustes com fracassades. Davant la crisi de les deutes sobiranes: emissió d’eurobonos, reforma del Banc Central Europeu, impost a les transaccions financeres; supressió dels paradisos fiscals; regularització del sistema financer per a que els poders públics governin als mercats i no al revés com passa avui. Davant la recessió econòmica i l’atur: pla d’inversions en economia  sostenible, programa d’ocupació juvenil, ampliació dels plaços per a la reducció dels dèficits públics, i preservar el Dret Laboral i la negociació col.lectiva.
El Govern del PP, acaba d’aprovar per Decret-Llei, sense consultar amb  els interlocutors socials, una reforma laboral que suposa el major atac als drets dels treballadors en la democràcia. Aquesta reforma facilita i abarata l’acomiadament: la majoria podran ser considerats procedents, amb 20 dies d’indemnització per any treballat, i la indemnització dels improcedents es rebaixa de 45 a 33 dies, amb un màxim que passa de 42 a 24 mensualitats. Es suprimeix l’autorització administrativa pels EROs i s’obre la porta a acomiadar als contractats laborals fixes de les Administracions Públiques. Es permet l’acomiadament procedent de treballadors de baixa justificada per malaltia. El nou contracte  per a empreses de menys de 50 treballadors, especialment bonificat, tindrà acomiadament lliure i gratuit durant el primer any. També s’empitjora el contracte a temps parcial deixant que l’empresari modifiqui unilateralment la jornada. Un dels pitjors capítols de la reforma és el que fa referència a la negociació col.lectiva., concedeix a l’empresari la capacitat per modificar unilateralment tot el que està pactat en el conveni, inclòs el sou, equiparant les causes de despenjament a les d’acomiadament objectiu. Tota la nova normativa està orientada a individualitzar les relacions laborals i reforçar al màxim la capacitat de decisió unilateral dels empresaris per fixar les condicions de feina, debilitant la capacitat d’acció dels sindicats per defensar els treballadors.
Per tots aquests motius, fem una crida al conjunt de la societat menorquina perquè es rebel.li contra les retallades socials, la reforma laboral i lluiti per defensar els serveis públics.
DIA 18 de març a les 12’00, tots a la MANIFESTACIÓ a la plaça Esplanada de Maó

Comentarios

Entradas populares de este blog

CALENDARIO LABORAL CONSTRUCCIÓN PARA 2016.

CALENDARIO DE FIESTAS DE LA C.A.I.B. PARA EL AÑO 2015.

Datos paro por municipios de Menorca

LAS HORAS EXTRAS (III) EL SEXTO DÍA.

Publicación del Convenio colectivo del sector del Metal de las Illes Balears.

Calendario laboral 2016 Menorca.