Los partidos de izquierda y los sindicatos contra la oleada de recortes del PP



Los principales partidos de la izquierda y los principales sindicatos, PSOE, PSM,Izquierda Unida de Menorca, UGT,CC.OO, STE-i, se reunieron el pasado viernes en la sede de UGT de Maó ante la oleada de recortes realizada por el Partido Popular. los dos grupos reunidos se han comprometido a reunirse periodicamente para contratacar los recortes y buscar una alternativa a todo lo que esta realizando el PP.

El resultado del encuentro no solo se llego a la unidad de discurso, sino que por todos los asistentes se pidio que el actual Presidente del Consell, el Sr. Tadeo, se pronuncie sobre la situacion actual y que se convoque un debate público sobre las consecuencias de estos nuevos recortes en la isla de Menorca.

Cabe destacar que en la reunión se pidio la dimision inmediata del Diputado Menorquin perteneciente al PP, el Sr. Juan Carlos Grau, por la imagenes vistas aplaudiendo y en varias ocasiones tapandose la boca con la mano junto a la Diputada Andrea Fabra, mientras esta ultima gritaba a los cuatro vientos, "QUE SE JODAN" durante el anuncio de las Reformas presentadas por el PP.

Os dejo aqui el comunicado mandado a la prensa una vez finalizada la reunión con los participantes de la misma,



LES MESURES APROVADES PEL GOVERN CENTRAL AUGMENTARAN LA POBRESA I LA CRISI A MENORCA

Els signants d’aquest manifest rebutgem frontalment les mesures que el Consell de Ministres, avui dia 13 de juliol, ha aprovat i que per Menorca significan augmentar la probresa, i perdre competitivitat econòmica, en conseqüència volem manifestar a l’opinió pública el següent:

1.- La Constitució Espanyola proclama que Espanya és un Estat social i democràtic on els poders públics, asseguren la protecció social i econòmica i les condicions favorables pel progrés, així com la distribució de la renda regional i personal de forma equitativa, garantint l’accés al treball, l’habitatge, l’ensenyament i l’educació. Les mesures aprovades pel Govern, posen en perill aquests drets i són totalment desequilibrades, prioritzant interessos privats, com es demostra amb el reflotament de BANKIA per damunt dels interessos col.lectius, retallan l’estat del benestar i les prestacions socials.
 2.- La puja de l’IVA, la retallada de la prestació d’atur, l’eliminació de la paga de Nadal pels empleats públics, la privatització d’aeroports, ports etc i la resta de mesures criminalitzen als més febles, són ineficients per sortir de la crisi i profundament desequilibrades, ja que ni tant sols hi hagut criteris de progressivitat segons els ingressos. Per tant són injustes i anti-socials.
La conseqüència real d’aquestes mesures a Menorca, serà l’augment de l’atur, el tancament d’empreses i l’ofagament de PIMEs que faran superar la xifra de 8.000 aturats a Menorca, abans de finalitzar l’any.
3.-  A les retallades aprovades avui, hem de sumar que es castiga a les CC.AA. i se’ls obliga a augmentar la política d’austeritat. Considerant que les CC.AA. gestionen serveis bàsics de l’Estat de Benestar com ara Sanitat i Educació, la situació d’aquests sectors empitjorarà, marginant cada cop a més part de la población i augmentant el perill de fractura social.
4.- Entenem que és inmoral, seguir criminalitzant als funcionaris, els aturats, els immigrants, els pensionistes i els sectors més dèbils d’aquesta societat i anunciar aquestes mesures amb expressions ofensives i aplaudint les mateixes, ja que significa no tenir cap sensibilitat social ni respecte cap els treballadors públics, aturats, pensionistes, pimes i treballadors en general, per tant demanem la dimissió inmediata del diputat del PP Juan Carlos Grau, pel seu comportament en el plenari del congrés el passat 11 de juliol
5.-  El PP en la campanya electoral va dir que no pujaria l’IVA, que no tocaria la sanitat, l’educació i els pensionistes i en el seu programa electoral no figuraban les mesures aprovades avui, per tant considerem que no està legitimat democràticament. Els sindicats demanem un referèndum sobre aquestes mesures.
6.- Els signants exigim al President del Consell Insular Santiago Tadeo, a que es pronunciï realment sobre la situació actual i que convoqui un debat públic sobre les conseqüències d’aquestes mesures per Menorca a més d’activar urgentment el Consell Econòmic i Social de Menorca, on estan representats Administracions, Empresaris i Sindicats per avaluar la situació econòmica i social tant preocupant.
7.- Exigim dels nostres governants la solució del problema de transport aeri, com a pas previ per sortir de la crisi. És un problema estructural que afecta als menorquins, però també als sectors econòmics, difícilment serem competitius amb tantes dificultats per a la mobilitat, tant pels que vivim aquí com pels que ens volen visitar i opten per altres destins davant els preus abusius.
8.- Menorca no sortirà de la crisi desprotegint el territori, reclamem un model de creixement sostenible i respectuós amb el medi ambient i que impulsi la R+D+i i sectors econòmics amb valor afegit.
9.- Creiem que el Consell Insular i els Ajuntaments, han de convocar un debat i per tant que el President Santiago Tadeo i els Batles convoquin plens, on es convidi als agents econòmics i socials per debatre sobre la situació econòmica i social de la nostra illa i els nostres municipis.
10.- Rebutgem les propostes demagògiques de reducció de regidors, que enfora de ser la solució el que pretenen és eliminar pluralitat democràtica i no tindran un impacte real, a més d’anar cap un model recentralitzador de l’administració. L’Administració local no ha provocat la crisi i les alternatives haurien d’anar en la línia de mancomunar serveis i millorar l’eficiència dels recursos econòmics a més de garantir el finançament de les entitats locals. Per açò demanem que les administracions defensin els interessos de la nostra illa i els seus ciutadans per damunt d’interessos de partit.

Tanbé ens comprometem a seguir fent feina de manera col.lectiva per treballar en la recerca d’alternatives i propostes a les mesures anti-socials que ens estan aplicant i que cada dia enfonsen més i més l’economia de l’illa, així com intentar obrir espais de debat on el conjunt de la societat pugui avançar en un camí unitari de defensa de l’Estat de Benestar i un model de creixement propi que garanteixi la justicia i la cohesió social.


Menorca 13 de Juliol de 2012

U.G.T. de Menorca
CC.OO. de Menorca
S.T.E.I.-i de Menorca
P.S.O.E. de Menorca
PSM Més per Menorca
Esquerra de Menorca – Esquerra Unida

Comentarios

Entradas populares de este blog

CALENDARIO LABORAL CONSTRUCCIÓN PARA 2016.

CALENDARIO DE FIESTAS DE LA C.A.I.B. PARA EL AÑO 2015.

Datos paro por municipios de Menorca

LAS HORAS EXTRAS (III) EL SEXTO DÍA.

Publicación del Convenio colectivo del sector del Metal de las Illes Balears.

Calendario laboral 2016 Menorca.