Cimera Social

 
DECLARACIÓ DE LA CIMERA SOCIAL
CELEBRADA A PALMA EL 31 DE JULIOL DEL 2012
A la segona meitat del 2008, l’economia productiva dels Estats Units i d’Europa comencen a contagiar-se de la crisi financera provocada l’any anterior per l’esclafit de les hipoteques subprime als Estats Units. Els dirigents polítics europeus no van ser capaços de veure que aquesta crisi financera inicial estava derivant en una crisi econòmica i productiva. Des de l’oposició, es va fer una utilització de les dades econòmiques per desgastar els governs acusant-los d’incapaços de garantir els drets socials i laborals conquerits fins aleshores.
El cert és que no varen voler escoltar les iniciatives que proposaven reconeguts economistes i el moviment sindical per sortir de la crisi. Iniciatives que exigien una altra política, amb mesures que reactivessin l’economia, l’ocupació i la cohesió social.
La realitat és que a tot Europa estan aplicant les mateixes polítiques que provocaren la crisi: desregulació de drets, incompatibilitat entre l’Estat social i l’equilibri dels comptes públics, i prioritat absoluta en la contenció del dèficit públic en el menor temps possible. Aquestes mesures neoliberals han tingut com a resultat: més crisi, més desocupats, més exclusió social, menys Estat i menys cohesió social. La política i la democràcia començaren a ser enderrocats pels especuladors i els mercats.
A l’Estat espanyol, el canvi de Govern després de les eleccions generals està sent un frau democràtic en tota regla, governa amb un programa que no és el que presentaren a la campanya electoral. En poc més de sis mesos, ha tombat l’arquitectura del dret laboral sorgit de la transició democràtica; dificulta la vida als treballadors desocupats; empobreix els assalariats i pensionistes; menysprea els immigrants igual que les polítiques d’igualtat; talla la cooperació al desenvolupament; penalitza els autònoms; menysprea la investigació i la ciència, així com la cultura; abandona les persones dependents i els que les atenen; deteriora els serveis públics assetjant l’educació i la sanitat públiques. Tot això per aconseguir la confiança dels mercats financers i de la
 Unió Europea i, en canvi, el que aconsegueix és més desconfiança i més recessió.
A les Balears la situació no és millor. En poc més d’un any el Govern del Sr. Bauzá ha convertit el Consolat de Mar en una sucursal de Madrid, que sempre va una passa més enllà en les mesures aplicades a la resta de l’Estat.
Ha trencat els consensos del diàleg social amb una accentuada deriva autoritària, enfrontant-se amb sindicats i els col·lectius de representació ciutadana. Des del primer moment es va obsessionar amb el dèficit públic, i li ha servit d’excusa per reprendre polítiques que erosionen el territori i afavoreixen uns pocs. Oblida la inversió pública, l’activitat econòmica i l’ocupació, i genera problemes on no n’existien, menyspreant el consens existent en matèria lingüística.
Davant d’això, els ciutadans i ciutadanes diem JA N’HI HA PROU!, és el moment de sortir al carrer per defensar els nostres drets, com férem el passat 19 de juliol a tot l’Estat.
NO ENS ATURAREM! Les organitzacions que hem participat en aquesta Cimera Social, el mes de setembre  intensificarem la mobilització social i democràtica per fer-la més contundent i nombrosa, recorrent a tots els instruments que la Constitució posa a les nostres mans i expressarem el ferm rebuig de la majoria de la societat a unes mesures que arruïnen l’economia, contreuen el consum i rompen el model de convivència dels últims 35 anys.
EL 15 DE SETEMBRE MARXAREM A MADRID per participar a la concentració que reunirà centenars de milers de ciutadans i ciutadanes de tots els indrets de la geografia espanyola, PER DIR NO A TANTA INJUSTÍCIA, per exigir al Govern un canvi de política i que convoqui un referèndum, perquè la ciutadania expressi la seva opinió sobre les mesures aprovades. Si no ho fes, serem les organitzacions d’aquesta Cimera social les que durem a terme la CONSULTA POPULAR i actuarem en conseqüència segons el seu resultat. AIXÍ NO ES POT SEGUIR!

Comentarios

Entradas populares de este blog

CALENDARIO LABORAL CONSTRUCCIÓN PARA 2016.

CALENDARIO DE FIESTAS DE LA C.A.I.B. PARA EL AÑO 2015.

Datos paro por municipios de Menorca

LAS HORAS EXTRAS (III) EL SEXTO DÍA.

Publicación del Convenio colectivo del sector del Metal de las Illes Balears.

Calendario laboral 2016 Menorca.