FETE-UGT formalitza el recurs contenciós administratiu contra el TIL

FETE-UGT formalitza el recurs contenciós administratiu contra el TIL
La Federació d’Ensenyament d’UGT (FETE-UGT) ha formalitzat la presentació d’un recurs davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) contra el decret del Tractament Integrat de Llengües (TIL) aprovat pel Govern balear el passat 19 d’abril.
 
El recurs també planteja una qüestió d’inconstitucionalitat sobre l’article del decret llei del Govern balear, aprovat dues hores després de l’auto del TSJIB que va suspendre l’aplicació del TIL, que estableix que la Inspecció Educativa podrà imposar el projecte lingüístic als centres educatius d’acord amb la Conselleria d’Educació sempre que no tinguin els seus propis aprovats pels Consells Escolars d’acord amb la normativa actual.
 
Els serveis jurídics de FETE-UGT basen fonamentalment el recurs contra el TIL en què el Govern el va aprovar sense negociar-lo a la Mesa Sectorial d’Educació i en què part del seu contingut vulnera la Llei de Funció Pública, la Llei de Normalització Lingüística i l’Estatut d’Autonomia per no haver tingut en compte a la UIB com òrgan consultiu.
 
A més a més, el recurs destaca la no previsió d’un pla de formació pels docents així com la manca d’ una memòria econòmica concreta.
 
FETE-UGT confia plenament en què el TSJIB resoldrà favorablement aquest recurs contenciós-administratiu contra el TIL, fet que forçaria al Govern balear a una vertadera negociació col·lectiva que afavoriria el consens social.
 

Comentarios

Entradas populares de este blog

CALENDARIO LABORAL CONSTRUCCIÓN PARA 2016.

CALENDARIO DE FIESTAS DE LA C.A.I.B. PARA EL AÑO 2015.

Datos paro por municipios de Menorca

LAS HORAS EXTRAS (III) EL SEXTO DÍA.

Publicación del Convenio colectivo del sector del Metal de las Illes Balears.

Calendario laboral 2016 Menorca.