Utilitza la teva força. Defensem el que és públic. Defensem les pensions. Defensem les persones.

Manifestació dia 23 de novembre
Lema: Utilitza la teva força. Defensem el que és públic. Defensem les pensions. Defensem les persones.
Sortida de Pl. Esplanada a les 18:00h i fins la Delegació del Govern, a Pl. Miranda.
Recorregut del itinerari: Sortida Pl. Esplanada direcció Cavallitos, Carrer Sant Josep, Carrer Sant Jordi, Moreres, Hannover, Portal de Mar, Pl. Espanya, Pl. Princep, i Pl. Miranda.
Convoquen: CCOO, UGT, STEI Intersindical

El motiu de la protesta són les retallades en general, l’atac a l’estat del benestar, la llei de reforma de l’administració local i les pensions.

Cal tenir present que s’aborda una reforma de l’Administració local injusta e innecessària, ja que el dèficit de les administracions locals tans sols suposa menys d’un 4% del dèficit de la resta de les administracions públiques.. Les repercussions, en canvi, tindran un calat molt més important, ja que implicaran una retallada de llocs de treball públics i pèrdua de drets i serveis per al ciutadà. Les escoles d’adults, les de música i les de 0-3 anys poden veure’s greument afectades si la gestió no és directa dels municipis. Altres serveis que es veuran afectats són: els serveis de salut municipals, la falta d’atenció a víctimes de violència de gènere, la inserció social, el manteniment de la mancomunitat i els petits municipis, l’atenció, orientació i formació laboral. Apareix el sistema del copagament, cosa que implicarà externalitzar i privatitzar certs serveis, com ara el subministrament d’aigua, la recollida i gestió dels residus, el clavegueram…

Pel que fa al sistema de pensions,la reforma que el Govern proposà, suposarà la pèrdua de poder adquisitiu en els pròxims 15 anys es situa entre un 14 i un 28%. Es desvincula l’actualització de les mateixes de l’augment de l’IPC i s’estableix un increment mínim d’un 0,25% anual i una màxim del 0,25 % + l’IPC. Considerem que en aquest moment no és una prioritat abordar aquestes mesures ja que l’impacta de la Llei 27/2011 (que contempla qüestions com ara la jubilació als 67 anys, l’augment del període de cotització, l’increment d’anys de cotització, etc) encara no s’ha pogut analitzar i calibrar el resultat de les mateixes, ja que aquestes en entrat en vigor aquest mateix anyn. Cal tenir en compte que en els anys 2011 i 2012 no s’han revaloritzat les pensions i que a Espanya es troben per sota de les que regeixen a la majoria de països de la UE. A més, és important destacar que en el context de crisi econòmica i social actual, que fa que més de 3 milions de persones sobrevisquin amb una renda mensual igual o inferior a 300 euros, moltes famílies arriben a final de mes gràcies a les pensions dels avis.

A pesar que el Govern digui que ha millorat la situació, els sindicats constaten que hi ha encara 6 milions d’aturats, que la reforma laboral ha enriquit les grans empreses a costa de precaritzar milions de persones treballadores, que els salaris han baixat i continuen baixant, que la taxa de pobresa augmenta i amb ella la desigualtat social. A tot això hi hem d’afegir els retalls en les llibertats individuals, fet que posa en perill la pròpia democràcia. La OCD fa una previsió (optimista) i diu que l’atur es tancarà a Espanya, el 2013, amb un 26,4 %, el 2014, amb un 26,3% i el 2015 amb un 25,6%. És a dir, d’aquí a 2 anys, de cada 4 treballadors, 1 serà a l’atur.

Volem denunciar que aquest Govern, que incompleix el seu programa electoral, engana el ciutadà i no atén les demandes i necessitats de la majoria. Constitueix, doncs, un frau governamental. La seva obsessió és contentar els interessos de la Troika (que segueix exigint retallades) i, rere aquesta màscara, aplica les polítiques neoliberals, que és el que realment li interessa aplicar.

Animem tota la ciutadania a secundar la protesta i a defensar el que no ens podran arrabassar: la dignitat com a poble.

Comentarios

Entradas populares de este blog

CALENDARIO LABORAL CONSTRUCCIÓN PARA 2016.

CALENDARIO DE FIESTAS DE LA C.A.I.B. PARA EL AÑO 2015.

Datos paro por municipios de Menorca

LAS HORAS EXTRAS (III) EL SEXTO DÍA.

Publicación del Convenio colectivo del sector del Metal de las Illes Balears.

Calendario laboral 2016 Menorca.