Concentración en Maó para rechazar la reforma de la ley del aborto.

Concentración en Maó para rechazar la reforma de la ley del aborto.
Manifiesto
8 de MARÇ 2014
Estem avui aquí per protestar per aquest avant projecte de llei de “Protecció del Concebut i dels Drets de la Dona Embarassada” que ha presentat i defensa el Partit Popular.
 Jo vull estar amb la lluita de les dones joves, pel seu futur, les seves llibertats i els seus drets. Però he vingut també per dir que me sent humiliada i ofesa, que me rebel•la aquesta situació. A les dones que varem lluitar per aconseguir el dret a l’avortament, entre altres, ara se’ns tiraria per terra la feina feta.

És una llei injusta, anacrònica i ofensiva amb els drets fonamentals de les dones per decidir sobre la seva sexualitat i la maternitat.

Aquesta gent del Partit Popular pretén derogar totalment la “Llei de Salut Sexual i Reproductiva i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs”, aprovada el 2010. Ara gaudim d’una legislació que aborda de manera integral el dret a la salut sexual i reproductiva, que té com a objectiu la reducció dels embarassos no desitjats mitjançant la informació, l’educació i la prevenció. No obliga a ningú a avortar i evita que el fer-ho sigui un delicte. En definitiva garanteix els drets d’autonomia i llibertat de les dones.

Amb la derogació de la llei actual el Partit Popular pretén eliminar el dret a la informació i l’educació sexual a les escoles a més de penalitzar l’avortament.
Només admet la interrupció voluntària de l’embaràs amb l’existència de greu perill per a la vida o la salut física i psíquica de la mare. En aquest darrer suposament (els danys psíquics) ha de ser certificat per dos especialistes no vinculats amb el centre que practicaria l’avortament. Segons la Organització Mèdica Col•legia’l, “no es acceptable que una decisió tan importat quedi en mans de tercers”. I diu també que açò representa, a la pràctica, que per poder avortar “les dones tenen que esser considerades com a malaltes mentals”. Ara no ens volen considerar capaces per decidir, però sí per ser mares.

Aquesta nova legislació farà que augmentin els avortaments clandestins i posarà en perill la vida de les dones, donat que molt poques es podran pagar un avortament a l’estranger: les del Partit Popular que tenen medis sí, moltes tenen marits empresaris o banquers i o els hi arriben sobres amb calés negres. Les que estan a l’atur, o que no poden pagar els lloguers, la llum o la hipoteca, aquestes o be tenen que jugar-se la vida amb un avortament clandestí o tindran que tenir un fill no desitjat o deficient. Hem d’aturar aquesta llei si no tornarem a la dictadura feixista.

A Europa es critica aquesta nova legislació proposada per la dreta: per exemple, “The Times” va dir que aquesta nova llei malmetrà la salut i la vida familiar de les dones espanyoles. També diu que erosionarà el pluralisme, restringirà la llibertat, farà retrocedir la posició de les dones dins la nostra societat i infringirà danys psicològics i físics a les dones que puguin patir una situació desesperada, tant econòmica com social.

Aquesta llei també imposa un model ideològic únic, volen una planificació familiar conservadora que limitarà el paper de les dones a ser un instrument reproductiu.
Un dels grans arguments del Ministre es que s’ha de protegir al no nascut. És curiós: mentre no ha nascut el fetus ha de tenir la màxima protecció, quan ja a nascut no tindrà guarderies, no tindrà dret a la pensió de la Llei de Dependència si pateix una deficiència, l’ensenyança no estarà a l’abast de les seves possibilitats, tindrà un treball d’esclau, i és probable que no tingui dret a una pensió de jubilació.
 
En definitiva, el futur de les dones canviarà considerablement: serem més pobres i les nostres vides estaran supeditades a les tasques familiars i als miserables salaris dels marits, quedant així socialment marginades.
A l’any 1995, la IV Conferència mundial sobre la dona, de les Nacions Unides, celebrada a Pequin, va reconèixer que la capacitat de les dones per a controlar la seva fecunditat constitueix una base fonamental per la consecució i gaudiment d’altres drets: drets fonamentals i drets humans.

A l’any 2000, el Comitè de drets econòmics, socials i culturals de la ONU va acordar, dins el dret a la salut, el dret a controlar el propi cos, incloent-hi la llibertat sexual i reproductiva.

I a l’any 2008, el Consell d’Europa, va acordar amb una resolució, que l’avortament és un dret, remarcant que la llibertat de les dones per a decidir sobre el seu propi cos a d’esser garantida i respectada pels Estats membres.
Vos doneu compte que es passen pel forro aquests compromisos? Aquí només escoltem les ordres d’Europa quan ens diuen que hem de desmantellar l’estat del benestar.

Si la Constitució assegura que cap confessió religiosa tindrà caràcter estatal, com és possible que ara ens retallin les llibertats a les dones esgrimint arguments clarament catòlics?: la proposta de llei que ens volen imposar té un text que sembla dictat per la Conferència Episcopal.

Què fan aquesta gent de dretes? volen que tornem a la dictadura? La meva generació ja ha viscut la foscor del franquisme amb una sexualitat reprimida on tot era pecat mortal. No volem que les dones d’avui tinguin que lluitar per aconseguir unes llibertats que ja ens havíem guanyat. Seguirem estant al peu del canó per conservar-les i, si és necessari, tenir-ne més, no ens aturaran. 
Les lleis hi són per millorar la vida de les persones, no per coartar i restringir drets adquirits.

Pot ser que al Partit Popular li sobrin vots al parlament per aprovar aquesta llei, però a nosaltres ens sobren recolzaments populars per aconseguir que la retirin.
No els hi basta amb buidar les butxaques dels pocs treballadors que tenen feina, ara ens volen robar a les dones la llibertat de decidir.

No volem estar condemnades per un sistema que no respon al dret que tenim de gestionar la nostra sexualitat i la maternitat.

No volem ser ciutadans de segona i ara ens hi volen convertir: si els homes tenen la llibertat de decidir si volen o no engendrar, nosaltres volem tenir la llibertat de decidir també si volem o no ser mares. 

Aquest projecte de llei fa mala olor, em recorda alguna cosa; és olor a ranci?... no crec que és olor a podrit?... No, ja se de que put: a sotana franquista.
Aquesta llei no seguirà endavant, no ho farà perquè les lluitadores d’antany estem aquí acompanyant a aquesta sàvia nova de joventut que no es conforma.

Totes juntes exigim que l’avortament segueixi essent lliure i gratuït!
08 de marzo de 2014
sobrevivir hoy estamos aquí para protestar contra este proyecto de ley de "protección del diseño y los derechos de la mujer embarazada" vanguardista que ha presentado y defendido el partido popular.

Quiero estar con la lucha de las mujeres jóvenes, para su futuro, sus libertades y sus derechos. Pero también he venido a decirte que me siento humillado y ofendido, me rebelo • esta situación. Mujeres que hemos luchado para conseguir el derecho al aborto, entre otros, ahora nos haría por tierra el trabajo.

Es una ley injusta, anacrónica y ofensiva con los derechos fundamentales de las mujeres a decidir sobre su sexualidad y la maternidad.

Estas personas del partido de la gente pretende derogar completamente la ley de Salud Sexual y reproductiva y de interrupción voluntaria del embarazo ", aprobada en 2010. Ahora disfruta de una legislación que cubre integralmente el derecho a la salud sexual y reproductiva, que tiene como objetivo la reducción de embarazos no deseados a través de información, educación y prevención. No necesita a nadie a abortar y previene de hacer así que es un crimen. En definitiva, garantiza el derecho a la autonomía y libertad de las mujeres.

Con la derogación de la actual ley del partido popular pretende eliminar el derecho de información y educación sexual en las escuelas además de penalizar el aborto.
Sólo acepta la interrupción voluntaria del embarazo con la existencia de un peligro grave para la vida o la salud física y mental de la madre. En el último suposament (el daño psíquico) deberá estar certificada por dos especialistas no involucrados con el centro que practicaria el aborto. Según la organización médica al AEK Atenas, "no será aceptable para una decisión tan importada está en manos de terceros". Y también dice que esto representa, en la práctica, que con el fin de abortar "las mujeres tienen que ser considerados enfermos mentales." Ahora no queremos ser considerados capaces de decidir, pero sí para ser madres.

Esta nueva legislación aumentará los abortos clandestinos y poner en peligro la vida de las mujeres, dado que muy pocos serán capaces de pagar por un aborto en el extranjero: el partido popular que significa que sí, muchos empresarios maridos o banqueros o llegan sobres con dinero. Las personas que están desempleadas, o que son incapaces de pagar el alquiler, la luz o la hipoteca, éstos tendrán que tener un hijo no deseado o defectuoso o has jugado el aborto de la vida con una puerta trasera. Tenemos que parar esta ley si tu no vuelves a la dictadura fascista.

En Europa, critica esta nueva legislación propuesta por la derecha: por ejemplo, "The Times" dijo que esta nueva ley malmetrà la salud y la vida familiar de las mujeres. También dice que erosionan el pluralismo, la restricción de la libertad, y apoyará la posición de la mujer en nuestra sociedad y de los daños físicos y psicológicos a las mujeres que de lo contrario podrían causar una situación desesperada, tanto económica como social.

Esta ley también impone un modelo ideológico único, quiero una planificación familiar conservadora que limitarán el papel de la mujer a ser una herramienta reproductiva.
Uno de los principales argumentos del ministro es que tiene que proteger a los no nacidos. Es curioso: mientras que el feto no nacido debe tener una protección máxima, cuando nazca ya no tendrá jardines de la infancia, no tiene derecho a la pensión de la ley de dependencia si usted sufre de una deficiencia, las escuelas no estará en el alcance de sus posibilidades, va a ser un esclavo, y probablemente no tienes el derecho a una pensión de jubilación. 

En definitiva, el futuro de la mujer cambió considerablemente: seremos pobres y nuestras vidas estarán supeditadas a las tareas familiares y sueldos miserables de los esposos, siendo tan socialmente marginados.
En 1995, la cuarta Conferencia Mundial sobre la mujer, las Naciones Unidas, celebrada en Beijing, reconoció que la capacidad de las mujeres a controlar su fertilidad es una base fundamental para el logro y el disfrute de otros derechos: los derechos fundamentales y los derechos humanos.

En el año 2000, el Comité de derechos económicos, sociales y culturales de las Naciones Unidas acordó, dentro del derecho a la salud, el derecho de controlar el propio cuerpo, incluida la libertad sexual y reproductiva.

Y en el año 2008, el Consejo de Europa, de acuerdo con una resolución, que el aborto es un derecho, observando que la libertad de las mujeres a decidir sobre su propio cuerpo para ser asegurado y respetadas por los Estados miembros.
¿Aceptas que pasarán por el forro de esos compromisos? Escucha a los comandos de Europa cuando decimos que tenemos que desmantelar el estado del bienestar.

Si la Constitución dice que ninguna confesión religiosa deberá declarar, cómo es posible que ahora nos clip las libertades a las mujeres esgrimiendo argumentos claramente católico?: la propuesta de ley que queremos imponer es un texto que parece dictado por la Conferencia Episcopal.

¿Qué estas gente bien? ¿quieren regresar a la dictadura? Mi generación ha vivido en la oscuridad de Franco con una sexualidad reprimida donde todo era pecado mortal. No queremos que las mujeres hoy tienen que luchar para conseguir algunas libertades que habíamos ganado. Continuaremos en el fondo del barril para mantenerlos y, si es necesario, para tener más, no nos detenemos. 
Las leyes están para mejorar las vidas de la gente, no por limitar y restringir los derechos adquiridos.

Puede ser que el Partido Popular serán objetos más votos en el Parlamento para aprobar este proyecto de ley, pero tenemos un apoyo popular para conseguir que eliminado.
No es suficiente para vaciar los bolsillos de los pocos trabajadores que tienen un trabajo, ahora queremos robar a las mujeres la libertad de decidir.

No queremos ser condenado a un sistema que no responde a la derecha que debemos manejar nuestra sexualidad y la maternidad.

No queremos ser ciudadanos de segunda y ahora queremos convertir: si los hombres tienen la libertad de decidir si es o no padre, queremos tener la libertad de decidir si quiere o no ser madres. 

Este proyecto de ley hace mal olor, me recuerda algo; es olor rancio?... no creo que es olor a podrido?... No, porque eso apesta: atuendo de Franco.
Esta ley no continuará en el futuro, que no lo haremos porque los combatientes de antaño estamos aquí junto con esta nueva juventud inteligente que no está satisfecha.

Todos juntos exigimos que aborto seguirá siendo libre y gratuito

Comentarios

Entradas populares de este blog

CALENDARIO LABORAL CONSTRUCCIÓN PARA 2016.

CALENDARIO DE FIESTAS DE LA C.A.I.B. PARA EL AÑO 2015.

Datos paro por municipios de Menorca

LAS HORAS EXTRAS (III) EL SEXTO DÍA.

Publicación del Convenio colectivo del sector del Metal de las Illes Balears.

Calendario laboral 2016 Menorca.