Rueda de prensa manifestación 8 de marzo

Un any mes ens trobam davant  la celebració del 8 de març.Un 8 de març el d'aquest any 2018 més reinvindicatiu que mai en el qual, els sindicats hem convocat aturs als centres de treball. Un dia aquest  8 de març, on totes les institucions programen multitud d'actes organitzats per sensibilitzar la societat de la necessitat de seguir en la lluita activa cap a la igualtat real entre dones i homes, sensibilització que no acaba d'arribar, però, amb prou convicció a les institucions que tenen l'obligació i les eines per aconseguir aquest objectiu.
Als inicis de 2018 no podem passar pàgina sense fer un balanç del que ha suposat 2017 en matèria de discriminació cap a les dones. Hem d'afrontar i combatre totes i cadascuna de les desigualtats, però els poders públics han d'assumir la seva responsabilitat constitucional , i no mirar per a un altre costat.

CCOO i UGT denunciem una any més la situació de discriminació persistent i de desigualtat que segueixen impactant sobre les dones i que, en l'àmbit social y laboral.

Per tot açò, UGT. i CCOO exigim al govern i a les formacions polítiques compromís per avançar cap a la igualtat i contra la violència de gènere:

• Avançar en l'eliminació de les violències masclistes, garantint l'estricte compliment del compromís econòmic, seguiment i avaluació de les mesures acordades en el Pacte d'Estat en matèria de violència de Gènere.
• Impulsar el Diàleg Social i la Negociació Col·lectiva, amb polítiques actives, plans d'igualtat i mesures d'acció positiva, imprescindibles per combatre les bretxes de gènere en l'ocupació, avançar en conciliació i coresponsabilitat i eliminar les desigualtats en protecció social.
• Activar polítiques i mesures efectives de coresponsabilitat, perquè l'atenció i la cura a les persones dependents  es reparteixin equitativament entre les dones, els homes, la societat i l'Estat, com l'aprovació de la 5ª setmana del permís de paternitat, postergada pel Govern.
• Enfortir els serveis públics, especialment educació, sanitat i serveis socials, impulsant un model educatiu igualitari que combati els estereotips sexistes, així com garantir les infraestructures públiques necessàries per a l'atenció a majors, persones dependents i menors, especialment els infants de 0 a 3 anys.
• Promoure la llei per a la igualtat salarial, i avançar en la representació paritària en els diferents òrgans de representació i decisió del conjunt de les estructures socials i econòmiques de la societat espanyola.
• La ratificació del Conveni 189 de l'Organització Internacional del Treball (OIT) sobre el treball digne de les treballadores de la llar, així com la promoció activa, des de la representació d'Espanya en la OIT, de l'aprovació d'un Conveni Internacional contra la violència de gènere en el lloc de treball.

UGT i CCOO , el 8 de març reiterem la denúncia per la inacció institucional i governamental d'Europa davant el drama de les persones que han hagut de fugir dels seus països en conflicte, les quals busquen refugi o sol·liciten asil, i l'especial impacte que pateixen les dones i les nenes, en molts casos víctimes d'abusos i violacions.

CC.OO. i UGT cridem als treballadors i treballadores a estalonar i secundar la convocatòria d'aturs laborals de dues hores per torn, de la manera següent:

2 hores d'atur en el torn de matí a l'empreses amb jornada continuada de matí o jornada partida, de les 11,30 a les 13,30h.
A les empreses amb jornada continuada amb torn de capvespre, de 16,00 a 18,00h.
I a les empreses amb jornades contiuades de nit, de 22,00 a 24,00h.

Igualment, fem una crida a participar en la MANIFESTACIÓ que es realitzarà a les 19.00 hores des de l'Esplanada de Maó fins a la plaça de l'ajuntament, on es llegirà el manifestar conjunt de CCOO i UGT, i despres actuaran diversos grups.

A dia d'avui, a aquesta jornada reivindicativa si han sumat i participaran en tots actes i mobilitzacions, les organitzacions següents:

Alba, Ara Mao, Entesa de Mercadal i Ferreries, Stei, IU de Menorca, MesXmenorca, Orfeó Maonès, Podemos Menorca, Psoe Menorca, ...i esteim esperant que més organitzacions s'hi adhereixin.


Comptant amb l'esforç de tots i totes, de la tasca sindical. amb les nostres propostes i amb el compromís de la societat, hem d'aconseguir que cada dia sigui 8 de març



VIVES, LLIURES, UNIDES


Comentarios

Entradas populares de este blog

CALENDARIO LABORAL CONSTRUCCIÓN PARA 2016.

CALENDARIO DE FIESTAS DE LA C.A.I.B. PARA EL AÑO 2015.

Datos paro por municipios de Menorca

LAS HORAS EXTRAS (III) EL SEXTO DÍA.

Publicación del Convenio colectivo del sector del Metal de las Illes Balears.

Calendario laboral 2016 Menorca.